Kuchnia

Kuchnia

Kotlety z ziemniaków (nie pamiętam, skąd ten przepis na kotlety)

6 ziemniaków
2 łyżki mąki
1 jajko
sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków
pół dużej cebuli (lub 1 mała)

Ziemniaki ugotować, utłuc lub zmielić, dodać mąkę, jajko, podsmażoną wcześniej cebulę i uformować kotlety. Otoczyć je w bułce tartej i smażyć na złocisto-brązowy kolor. Z tej ilości wychodzi ok. 6 kotletów.

Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (mój wymysł)
Pół cebuli podsmażyć, dodać pokrojoną paprykę, pieczarki, przyprawić, zalać pomidorami z puszki (ja miałam wersję z bazylią i oregano, bez skórek, w kawałkach) i dusić do odpowiedniej miękkości, dodając na koniec np. natkę pietruszki i odrobinę śmietany lub jogurtu naturalnego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation