Kuchnia

zdrowsze

J A G O D Z I A N K A !!!
Pyszna i mało słodka.
Składniki:
• ½ szklanki mąki kokosowej
• ½ szklanki babki jajowatej
• 2 duże dojrzałe banany
• 1 szklanka mleka kokosowego
• 3 łyżki miodu
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• ½ szklanki wody
• 2 szklanki jagód
• Dodatkowo miód do polania jagód i ciasta

1. Mieszamy mąkę, banany, babkę, sodę, mleko i miód w blenderze.
2. Dodajemy wodę i wyrabiamy.
3. Ciasto dzielimy na dwie części.
4. Blaszkę smarujemy smalcem gęsim i wykładamy jedną połowę ciasta.
5. Na ciasto rozrzucamy jagody i przykrywamy drugą połową ciasta.
6. Piekarnik nagrzewamy do 180C i pieczemy 50 minut.
7. Podajemy polane miodem i posypane jagodami.

Wskazówka:
Ciasto będzie gęste i będzie pęczniało od babki jajowatej. Może lekko opaść. Po upieczeniu nie nakłuwamy i pozostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation