Kuchnia

seefood

Włoska sałatka zwana śródziemnomorską. Świeże i grillowane warzywa z dodatkiem krewetek. Pycha!


SKŁADNIKI:
mix sałat z rukolą
bakłażan
cukinia
krewetki tygrysie
1 ząbek czosnku
1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
pomidory koktajlowe
1/2 cytryny lub limonki
sól, pieprz
oliwa z oliwek


Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry i rozłóż na desce, posyp solą i odstaw mana 20 minut by warzywa puściły wodę.
Po tym czasie wytrzyj je ręcznikiem papierowym, przewróć na druga stronę i powtórz czynność.
Tak przygotowane warzywa grilluj na patelni grillowej z obu stron.
Na talerzu ułóż mix sałat, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, popieprz i lekko posól. Wyciśnij kilka kropli soku z cytryny i następnie ułóż ugrillowane warzywa.
Krewetki oczyść i osusz. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty ząbek czosnku , krewetki i pietruszkę. Podsmaż całość 2 minuty. Krewetki ułóż na sałacie.

Przed podaniem polej sałatkę dobrą oliwą z oliwek.

SMACZNEGO : )
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation