Kuchnia

GRILL

Przepis na piersi kurczaka w marynacie jogurtowej


Co kupić
1 kg piersi kurczaka
sól, pieprz
Marynata
200 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1 łyżka soku z limonki lub cytryny
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
3 łyżki miodu
1 papryczka chili, drobniutko posiekana
1 łyżeczka tymianku


Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 4h 40min
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.
Składniki marynaty dobrze mieszamy. Wkładamy mięso do marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż mięso będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation