Kuchnia

ciasta

Ciasto kokosowe

Składniki:
2 Kisiele o smaku cytrynowym
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
1 opakowanie wiórków kokosowych
1 puszka ananasów
6 jajek
6 łyżek cukru
2 łyżki masła
6 łyżek mąki

Informacje o przepisie:
Liczba porcji: 24
Kalorie w 1 porcji: 118 kcal
Przygotowanie: 20 min.
Sposób przygotowaniaKomentarze 1Drukuj
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Ubić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych jajek. Masę wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec w temp. 170ºC ok. 30 min. Wyjąć, przestudzić. Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Sok z ananasa uzupełnić do 500 ml zimną wodą. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozprowadzić kisiel. Ugotować. Dodać ananasy. Wiórki kokosowe podsmażyć na maśle. Na biszkopt wyłożyć kisiel, posypać wiórkami, wstawić do piekarnika na 10 min.

Czas pieczenia: 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation