Kuchnia

CIASTKA,KREMY

Muffiny z Milką karmelową.

Klasyczne muffiny na maślance z bananami i kostką czekolady. Milka karmelowa rozpuszcza się wewnątrz babeczki i podczas jedzenia jest naprawdę miłą niespodzianką. Propozycja dla wielbicieli czekolady i muffinów.


250 g mąki
100 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 duże banany
2 jajka
75 ml oleju
50 ml maślanki naturalnej
Milka Toffee Ganznuss


Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Banany zgnieść na miazgę w misce, dodać jajko, olej maślankę i dokładnie wymieszać.
Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i cukier, wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi do uzyskania gładkiego ciasta.

Do papilotków wkładać po łyżce ciasta, następnie wkładać po kosteczce ( lub więcej ) Milki i przykrywać drugą łyżeczką ciasta.

Piec 15 minut.

Czas wykonania: 30 minut.

Ilość porcji z przepisu: 12 muffinów

Wartości odżywcze dla całego przepisu :

~ białko 51,2 g
~ tłuszcze 120,3 g
~ węglowodany 430,9 g
~ błonnik 13,7 g

Kaloryczność całego przepisu : 2977 kcal
Jeden muffin : 248 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation