Kuchnia

Ciasteczka

200 g borówek​
2 opakowania herbatników (200 g)
2 jajka
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka żelatyny
2 łyżki wody
1/2 szklanki śmietanki 36%
3 łyżki cukru

Jajka umyj, a następnie rozbij i oddziel żótka od białek. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru. Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj 1 łyżkę cukru. Śmietankę ubij.

Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i połącz z masą z żółtek i cukrem waniliowym. Następnie dodaj pianę i ubitą śmietanę. Przykryj szczelnie i włóż do lodówki, żeby ostygło.

Herbatniki przełoż schłodzonym kremem i borówkami. Ciastka możesz polać czekoladą lub udekorować kremem i owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation