Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kuchenne Fantazje: Tęczowy deser z galaretek

Składniki (porcja na 2 kielichy po 400ml każdy):
baza:
1/2 galaretki agrestowej
1/2 galaretki wiśniowej
1/2 galaretki pomarańczowej
1/2 galaretki cytrynowej

dodatki:
biszkopty, lody, bita śmietana, owoce, dekoracje cukiernicze, ciasta, herbatniki itp.


Przygotowanie:
Przygotowujemy 1/2 galaretek (czyli na 250ml wody) według instrukcji na opakowaniu i czekamy aż ostygną. Naczynia, w których będziemy podawać deser najlepiej włożyć puste do lodówki aby się schłodziły. Jedną z galaretek wlewamy do pucharka i wkładamy z powrotem do lodówki. Kolejne wlewamy zaraz po tym jak poprzednia lekko stężeje (nie musi być bardzo zwarta). I tak układamy kilka warstw, a na końcu, chwilę przed podaniem dowolnie przyozdabiamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation