Kuchnia

Przepisy

Burgery z Grilla

Składniki: (ok.8 burgerów)
500g. mięsa wołowego /innego
2 łyżki bułki tartej
jajko
pół pęczka koperku
łyżka masła
ok.10 pieczarek
mała czerwona cebulka
sól i pieprz




Dodatek pieczarek z masłem i cebulki jest opcjonalny ,bez nich burgery także są wyśmienite ! :PP
Mięso połącz z łyżką bułki ,jajem ,koperkiem ... przyprawami. Jeśli będzie zbyt luźne ,dodaj drugą łyżkę bułki ,a jeśli będzie zbyt zbite ,dodaj łyżkę oleju.
Aby sprawić ,żeby burgery były jeszcze lepsze - pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach ,usmaż na łyżce masła ,aż cała woda odparuje ... Poczekaj ,aż wystygną i dodaj do mięsa. Cebulkę należy zetrzeć na puree :)
Lubię ,kiedy potrawy z grilla ,szybko dochodzą dlatego moje Burgery robię płaskie ,dzięki czemu wystarczy im dosłownie kilka minut z jednej i drugiej strony ,nawet nad dużym ogniem. Zawsze używam wagi i każdy kotlet ma po 100g :)
Jeśli używacie mięsa wołowego ,możecie zrobić burgery Półkrwiste ,czy też inne jeśli lubicie ,czyli takie klasyczne ,GRUBE! :)


Najsmaczniejszego! :D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation