Kuchnia

Przepisy, ...ŁASUCHOWO..., Pyszne obiady

FIT!!!

35 g mąki owsianej
1 banan
2 jajka
trochę cynamonu
olej kokosowy do smażenia
twarożek i świeże owoce jako polewa

Przygotowanie:
Wymieszać banana na puree ( gładka masa ) dodaj 2 jajka, posyp cynamonem, na koniec dodaj płatki owsiane. Rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego na patelni na średnim ogniu ( raczej mniejszy) i rób 3 małe naleśniki jednocześnie w jednej patelni. Nakładam je zawsze łyżką do sosu, zwykłą łyżką też uzyskasz podobny efekt. Naleśniczki robią się w ok. 1- 2 minuty, ale uważaj! te pankejki robią się o wiele szybciej niż zwykłe naleśniki z jaj i bananów. Przewróć na drugą stronę na pół minuty i gotowe, podawaj ze zmiksowanym twarożkiem i owocami ( ew. jogurt grecki lub jogurt naturalny )
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation