Kuchnia

Zupy

Zupa serowa

* 0,5 kg mielonego mięsa
* 1 duża marchew lub 2 mniejsze
* por- cały
* 20-30 dag pieczarek
* 5 - 6 kremowych serków topionych (używam prostokątne HOCHLAND)
* sporo posiekanego koperku lub pietruszki
* przyprawy: sól,sproszkowana słodka papryka, pieprz, liść laurowy.
* 1 - 2 pietruszki korzeń

Mięso przyprawić jak na kotlety mielone i odstawić aby przeszły przyprawami. W tym czasie marchew i pietruszkę potarkować, pokroić pora i pieczarki. Do garnka wrzucamy marchew, pietruszkę i por, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy na małym gazie. W czasie gdy warzywa się gotują zabieramy się za mięso. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy mięso i cały czas mieszamy przy okazji rozdrabniając je. Gdy wywar i mięsko są gotowe łączymy je razem. Ja nie dodaję tłuszczu jaki się wytopił z mięsa do zupy. Dorzucamy surowe pieczarki i tak gotujemy przez chwilę. Odlewamy cześć rosołu i rozpuszczamy w nim serki. Gdy masa jest już jednolita dolewamy do zupy, mieszamy, doprawiamy. Podajemy posypane pietruszką lub koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation