Kuchnia

passion......

FIT!!!

Trufle migdałowe bez cukru ! Emotikon smile

Składniki na ok. 15 sztuk:
>200 g suszonych daktyli
>20 g (2 łyżki) naturalnego kakao
>50 g zmielonych migdałów i/lub orzechów
>ewentualnie mleczko kokosowe, ale ja nie dawałam

Wykonanie:
Daktyle zalać wrzącą wodą i odstawić na co najmniej godzinę. Następnie wodę odlać, a daktyle zblendować na w miarę gładką masę (ewentualne „kawałki” nie popsują smaku). Do masy dodać kakao, zmielone migdały/orzechy i wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha (choć nie powinna), można dodać mleczko kokosowe. Z tak przygotowanej masy formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe wkładamy do lodówki lub zamrażarki na min. 15 minut, aby lekko stwardniały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation