Kuchnia

pasta do chleba

Pasta z awokado na kanapki - DoradcaSmaku.pl

awokado 1 szt
twarożek ziołowy 100g typu Almette
olej orzechowy 2 lyzki
czosnek 1 mały ząbek
sól do smaku
pieprz biały Prymat do smaku
koperek 0,5 lyzeczki suszonego

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i wrzucić do miski.

Dodać twarożek ziołowy, wlać olej z orzechów włoskich. Rozgnieść widelcem.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do awokado z twarożkiem dodać czosnek, sól, pieprz i suszony koperek (można użyć świeżego lub mrożonego). Całość wymieszać dokładnie.

Pastę przełożyć do miseczki, podawać ze świeżym domowym pieczywem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation