Kuchnia

Kuchnia Pasty do chleba/własne pieczywo/ pasztety

Pszenny chleb na maślance. - DoradcaSmaku.pl

1.Maślankę wkładamy na chwilę do miski z ciepłą wodą ,żeby troszkę się ociepliła.Następnie przelewamy ją do miski,dodajemy cukier,drożdże ,1 łyżkę mąki i rozcieramy.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłym miejscu.
2.Po tym czasie do rozczynu dodajemy mąkę,sól i masło,następnie zagniatamy mięciutkie ciasto.Ciasto ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 45 minut w ciepłym miejscu.
3.Foremkę o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm smarujemy masłem.Z ciasta formujemy bochenek i przekładamy do foremki.Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
4.Chleb pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.Studzimy i podajemy.

PS szklanka ma mieć 250 ml
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation