Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Czego potrzebujemy:

ok. 100g mąki
80g masła
1/4 szklanki cukru brązowego (trzcinowego)
1/4 szklanki miodu
trochę startej skorki z cytryny
1. Włączamy piekarnik na 180°C.

2. Podgrzewamy na małym ogniu masło + miód + cukier, aż do rozpuszczenia tego ostatniego.

3. Dorzucamy stopniowo mąkę, dobrze ją mieszając, aż masa zrobi się jednolita.

4. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia. Następnie nabieramy łyżeczką wymieszaną masę i jedno po drugim formujemy płaskie ciasteczkowe placki. Uwaga: nie za blisko siebie! Dorzucamy na wierzch startą skórkę z cytryny.

5. Wkładamy blachę do piekarnika na 5-8 minut. Czekamy aż ciacha schłodzą się.

Bon appetit!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation