Kuchnia

Przetwory

WEGANON: CYNAMONOWA FASORELLA

SKŁADNIKI:

- szklanka orzechów włoskich
- szklanka ugotowanej czerwonej fasoli
-szklanka ugotowanej wspięgi wężowatej lub białej fasoli
- 3 łyżki karobu
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- mleko roślinne (ja użyłem kokosowego)
- syrop z agawy lub inne słodziwo

WYKONANIE:

- nagrzać piekarnik do 190°C, wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać orzechy
- po ok. 5 minutach (skórka zaczyna pękać i odstawać), wyjąć orzechy i wystudzić
- przełożyć na ściereczkę i pocierając pozbawić je maksymalnie skórki
- przełożyć orzechy do malaksera i miksować do momentu uzyskania masła (maziowata konsystencja)
- dodać fasole, kakao, karob i cynamon i miksować dalej
- powoli dodawać mleko w celu rozrzedzenia masy i uzyskania odpowiedniej konsystencji
- na koniec dodać syrop w ilości zapewniającej odpowiednią słodkość
- gotowy krem stawiamy do lodówki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation