Kuchnia

Przepisy

Składniki
1 1/2 szklanki mąki
3 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 łyżka cukru
1 1/4 szklanki mleka
1 jajko
3 łyżki roztopionego masła

Etapy przygotowania

W dużej misce zmieszaj ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
W środku sypkiej mieszaniny zrób otwór (tak jak w przypadku ciasta na pierogi) i wlej tam mleko, roztopione masło i wbij jajko. Dobrze zmiksuj całość, aż osiągnie gładką konsystencję.
Połóż patelnię na średnim ogniu i rozgrzej na niej niewielką ilość oleju. Wylej na nią część ciasta (ok. ¼ szklanki na każdego naleśnika) i smaż dopóki naleśnik z obu stron nie nabierze lekko brązowej barwy.
Podawaj na gorąco, najlepiej z syropem klonowym
Czas przygotowania: 40 minut Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation