Kuchnia

Kuchnia

Składniki na placki z serka wiejskiego:

400 g serka wiejskiego,
2 jajka,
6 łyżek mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
4 łyżeczki cukru,
1 łyżeczka cukru migdałowego,
cukier puder,
olej.

Do miseczki wkładamy odcedzony serek wiejski, 2 żółtka i 4 łyżeczki cukru, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia – staramy się wymieszać dokładnie aby nie powstały grudki.

W drugiej miseczce ubijamy biała z cukrem migdałowym i dolewamy do wcześniej zrobionej masy mieszając.

Na patelni rozgrzewamy olej. Masę nakładamy łyżką – na jednego placka wystarczy jedna czubata łyżka masy. Smażymy obustronnie do ładnego zarumienia. Placki podajemy posypane cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation