Kuchnia

Przepisy fit

Dietetyczne pączki, czyli muffiny pączkowe!

Składniki (na 10 babeczek):
2 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej
1/5 szklanki (10 łyżeczek) stewii
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka chudego mleka
1/3 szklanki oleju
2 jajka
dżem z owoców dzikiej róży

Składniki suche i mokre mieszamy łyżką do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji, przelewamy do silikonowych foremek i wkładamy do nagrzanego na 175 stopni pieca. Pieczemy około 35 minut.
Gdy muffinki wystygną, wykrawamy w nich otwory, które napełniamy później dżemem z dzikiej róży, aby dopełnić smaku pysznych pączków!
Moim zdaniem faktycznie, babeczki są kapitalne. Minusem jednak jest cena dżemu, ale przecież inny dżem nie sprawiłby, że muffinki byłyby pączkowe!
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation