Kuchnia

kuchnia

Składniki:
1/2 kg filetu z kurczaka,
kawałek pora,
marchewka,
2 łyżki kukurydzy,
łyżeczka octu jabłkowego (użyłam Kamis),
50g sera,
sól z pieprzem w młynku (użyłam Kamis),
ostra papryka (użyłam Kamis),
jajko,
3 łyżki bułki tartej,
łyżka masła,
olej do smażenia.

Wykonanie


Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Delikatnie rozbić. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, natomiast z jednej strony oprószyć ostrą papryką.
Warzywa umyć, marchewkę obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora zaś pokroić w cienkie półplasterki. Podsmażyć na łyżce masła. Dusić około 5 minut na małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną. Dodać kukurydzę, ser i ocet jabłkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na rozbite filety nakładać po łyżce farszu, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation