Kuchnia

kuchnia

SIX CYCLE

Składniki:
* 90 ml białego rumu
* 40 ml likieru maraschino
* 150 ml soku pomarańczowego
* ok. 1 łyżka grenadiny
* 20 ml likieru Blue Curacao
* 150 ml wina musującego/szampana



Przygotowanie:

W shakerze (bez kostek lodu – to ważne) wstrząsam rum, likier maraschino oraz sok pomarańczowy. Wlewam do szklanki. Dodaję grenadinę, która osiądzie na dnie. W czystej szklance lub dzbanku mieszam likier Blue Curacao oraz wino musujące – oba składniki wlewam do naczynia i mieszam je delikatnie łyżką.

Szampan zabarwiony na niebiesko wlewam delikatnie do szklanki – najlepiej robić to po łyżce odwróconej do góry nogami, przy ściance szklanki, żeby warstwy się utworzyły, a napoje nie połączyły ze sobą.

Do dekoracji użyłam pomarańczy, cytrynki, karamboli i wisienki koktajlowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation