Kuchnia

zapiekanka

"Włoska" zapiekanka

Składniki (około 2 porcje):
paczka mrożonej mieszanki włoskiej (dostępniej w Lidlu, Tesco, Biedronce, Netto, Kauflandzie)
słoiczek koncentratu pomidorowego (najlepszy smakowo z Netto)
1 serek wiejski
1 jajko

Sposób przygotowania:
Mieszankę wrzucamy na teflonową patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż warzywa zmiękną
dodajemy przyprawy (które były dołączone do mieszanki) oraz koncentrat pomidorowy
smażymy jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając
miksujemy serek wiejski z jajkiem
włoską mieszankę przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy mix jajka z serkiem
wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy, aż do góry stworzy się skorupka ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation