Kuchnia

Ogrodowe love jedzeniowe

Vol-au-vent z musem łososiowy, skórką z cytryny, koperkiem i czerwonym kawiorem

Składniki:
100 g wędzonego łososia
200 g serka twarogowego
1 łyżeczka koperku + kilka listków do przystrojenia
świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku
1 ząbek czosnku, otarty
1 opakowanie ciasta francuskiego, wymiary: 40x25 cm
do ozdoby: kawior czerwony
Sposób przygotowania:


Ciasto francuskie:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C
2. Rozłóż ciasto francuskie na blacie.
3. Z ciasta wytnij kółka o średnicy 5cm.
4. Z połowy tych kółek wytnij kółka o średnicy 3cm.
5. Pełne kółka posmaruj rozkłóconym jajkiem.
6. Następnie połóż na pełne kółka powstałe z ciasta obręcze i również posmaruj je rozkłóconym jajkiem.
7. Piecz około 10-15minut, aż ciasto będzie złoto-brązowe.
8. Wyjmij ciastka z piekarnika.
Mus łososiowy:
1. Delikatnie, najlepiej przy pomocy widelca, rozdziel łososia na małe kawałki.
2. Wymieszaj rybę z serkiem, drobno pokrojonym koperkiem i czosnkiem.
3. Dopraw pieprzem do smaku.
Vol-au-vent:
1. Przy pomocy szprycy albo łyżeczki nałóż mus łososiowy do ciastek.
2. Przystrój kawiorem i koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation