Ślub

Time to party

3 gotowe tortille
pół niewielkiej kapusty pekińskiej
2 pomidory
2 ogórki
czerwona papryka
40 dag piersi kurczaka
przyprawa kebab-gyros
pieprz
sól
papryka słodka
oliwa
SOS CZOSNKOWY:

200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Sos vinegrette:

4 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
sól
cukier

Sposób przygotowania
1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do gyrosa (ilość według uznania).
2. Mięso polej oliwą i odstaw do lodówki na 1-2 godziny.
3. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż mięso - nie dodawaj tłuszczu, wystarczy oliwa z marynaty.
4. Przygotuj sos czosnkowy - wymieszaj jogurt z majonezem, przeciśnij 3 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do sosu.
Przypraw sos wg uznania, dokładnie wymieszaj.
5. Kapustę pekińską, pomidory, paprykę i ogórki pokrój.
6. Składniki na sos vinegrette wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku.
7. Vinegrette wymieszaj z kapustą pekińską, pomidorami, papryką i ogórkami.
8. Tortillę podgrzej (w piekarniku lub na patelni). Posmaruj sosem czosnkowym, nałóż mięso i warzywa.
9. Zawiń. Najlepiej podawać ciepłe! #jedzenie #kuchnia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation