Kuchnia

kuchnia

Muffinki z jabłkami i cynamonem

Składniki:
240g mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki soli
2 duże jajka
100g miękkiego masła
łyżeczka cynamonu
1 i 1/2 filiżanki pokrojonych w kosteczkę jabłek ( około 2 dużych)
1/4 szklanki maślanki

Posypka:
2 łyżki cukru
łyżka masła
łyżka mąki
1/2 łyżeczki cynamonu

Mąkę połączyć z cynamonem, solą, proszkiem i sodą.

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, maślankę i mąkę.

Na sam koniec wmieszać pokrojone w kostkę jabłka.

Formę na babeczki wypełnić papilotkami.

Łyżką nakładać ciasto do foremek ( tak do 3/4 wysokości)

Składniki na posypkę utrzeć razem tak, aby powstała kruszonka.

Posypać wierzch babeczek.

Piec w 190*C przez około 20 minut.

Przepis i zdjęcie -> mojeekspresjekulinarne.blox.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation