Kuchnia

kuchnia

Murzynek - składniki:
- 1 kostka masła/margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- 4-5 łyżek kakao
- 1/2 szklanki wody
- 1 aromat do ciasta (np. rumowy)
- 2 szklanki mąki
- 4 jaja
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Murzynek - sposób przygotowania:
W rondelku zagotować margarynę z cukrem i kakao, nastpnie dodać wodę. Z tak wytworzonej polewy czkoladowej odlać pół szklanki. Polewę ostudzić. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, dodać do polewy wraz z jajkami, dokładnie wymieszać.

Murzynek piecze się 50 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu polać pozostawioną polewą czekoladową.

Bardzo dobry przepis tylko, że na małą blaszkę, ja upiekłam na dużej, wyszedł niski ale za to do deseru z lodami idealny (na kwadratowy kawałek ciasta nałożyć lody waniliowe i sorbetowe, polać pozostałą polewą czekoladową PYCHA)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation