Kuchnia

Notatnik Natalii

Przepis (dla 2 osób):

8 skrzydełek
2 łyżki miodu
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu Worcestershire
1 łyżka czerwonego octu winnego
1 czubata łyżeczka słodkiej papryki suszonej
1/2 łyżeczki ostrej papryki suszonej


Skrzydełka podziel na 3 części, przecinając przez stawy. Zostaw dwie mięsne części, a tą najmniejszą przeznacz np. na przygotowanie bulionu :)

Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie. Razem ze skrzydełkami przełóż do pojemnika tak, żeby całe mięso było przykryte marynatą. Zostaw w lodówce przez 2 dni (pewnie można krócej ;) ).

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso wraz z marynatą przełóż do żaroodpornego naczynia z pokrywką. Piecz przez 30 minut z przykryciem. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i piecz przez kolejne 30 minut.

Piekłam w jednym czasie skrzydełka i frytki, więc jeśli pieczesz samodzielnie pilnuj drugich 30 minut, aby za bardzo Ci się nie spiekły skrzydełka :)

Smacznego!

http://notatniknatalii.blogspot.com/2015/07/skrzydeka-w-sosie-miodowo-sojowym.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation