Kuchnia

Kuchnia - Sałatki

Z kaparami i boczkiem
Składniki na 4 porcje: 1 jajko, 1 korniszon, 12,5 dag kiełbasy parówkowej, 1 jabłko, 2 filety śledziowe Matjas Lisner, sól, 1 cebula, 1 łyżka octu, 1 łyżka oleju, pieprz, 1 łyżeczka musztardy, 2 gałązki natki, 2 łyżki kaparów ze słoika, 5 dag wędzonego boczku.
Jajko ugotować na twardo. Ogórek pokroić w kosteczkę. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić na kawałeczki. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, pokroić w słupki. Filety śledziowe pociąć na kawałeczki. Cebulę obrać, drobniutko posiekać.
Olej połączyć z musztardą i octem. Dodać cebulę. Przyprawić pieprzem i solą. Do sosu dołożyć posiekaną natkę pietruszki, kapary i posiekane składniki sałatki. Boczek pokroić w kosteczkę. Wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Dodać do sałatki. Jajko pokroić w plasterki. Ułożyć na sałatce. Danie udekorować kaparami. Serwować np. z ciemnym pieczywem.


Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-matjasowe-salatki,nId,1065957?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation