Kuchnia

Kuchnia - Sałatki

Sałatka z piersi kurczaka i winogron - 50 dag piersi z kurczaka 1/3 łyżeczki przyprawy curry 1/3 łyżeczka ostrej papryki 1/3 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczka papryki chili 1/3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 dag pestek dyni (3 łyżki) 25 dag zielonych winogron 25 dag fioletowych winogron 1 puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu

Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami. Czosnek obrać, pokroić w kostkę i wraz z olejem dodać do kurczaka. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 3 godziny. Następnie przełożyć na patelnię, usmażyć i ostudzić. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Winogrona opłukać, osuszyć, przekroić na pół i wydrążyć nasionka. Kukurydzę osączyć z zalewy. Do miski przełożyć kawałki kurczaka, pestki dyni, winogrona i kukurydzę. Dodać majonez i wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę podać na stół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation