Kuchnia

Zupy

Pomidorówka

3 łyżki oliwy

5 ząbków czosnku

1 kopiasta łyżka słodkiej papryki

szczypta pieprzu kajeńskiego

1 puszka krojonych pomidorów

1 l ulubionego bulionu

3 łyżki przecieru pomidorowego

3 łyżki semoliny lub kaszy manny

1 łyżeczka cukru, sól, pieprz

Oliwę rozgrzej w garnku, dodaj pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Smaż chwilę, po czym dodaj paprykę i pieprz cayenne. Mieszając smaż chwilę przyprawy, dodaj pomidory, przecier i bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj dłuższą chwilę, aby bulion odparował. Dodaj cukier, a następnie wsyp semolinę. Kiedy będziesz ją wsypywał mieszaj zupę, aby nie dopuścić do powstania grudek. Kiedy zupa zgęstnieje dopraw ją solą i pieprzem wg. własnego upodobania. Daj jej lekko ostygnąć przygotowując w tym czasie salsę:

1/2 avocado

kilka pomidorków koktajlowych

2 łyżki szczypiorku

2 łyżki oliwy

1 ząbek czosnku

1/2 dużego pęczka kolendry

sól

Avocado obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Pomidorki pokrój niedbale. Kolendre i szypiorek posiekaj najdrobniej jak to możliwe. W miseczce zmieszaj razem wszystkie składniki, dopraw solą. Podawaj razem z lekko przestudzoną zupą pomidorową.


Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html#ixzz2U0S197ah
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation