Kuchnia

kawiarnia

Ciasto z mango
1 mały kubeczek gęstego jogurtu
3 kubeczki mąki pszennej
1 kubeczek cukru
1 kubeczek oleju
3 jaja
1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 mocno dojrzały owoc mango, obrany i pokrojony w cienkie plasterki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

IMG_5671

Białka ubijam na najniższych obrotach na puszystą pianę, dodaję żółtka, cukier i dalej ubijam do czasu kiedy piana będzie puszysta. Stopniowo dodaję jogurt, olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mieszam tylko do połączenia. Masę przekładam na blaszkę o wymiarach 23x33cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto równomiernie rozkładam owoc mango pokrojony na cienkie plasterki. W moim piekarniku ciasto piekłam 35 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation