Kuchnia

desery

Lody rabarbarowe

Składniki:

szklanka musu rabarbarowego z tego przepisu
250g jogurtu naturalnego
4 łyżki syropu malinowego
Wykonanie:

Mus dokładnie zmiksować z jogurtem. Dodać sok malinowy, wymieszać. Masę przełożyć do pojemnika (najlepiej płaskiego) i wstawić do zamrażalnika. Co około godzinę wyjąć pojemnik i zmiksować masę rozbijając kryształki lodu. Czynność powtarzać aż masa zgęstenieje na tyle, że nie będzie można jej zmiksować.

UWAGI:

Miksowałam łącznie 4 razy co około 40 minut.
Każde miksowanie trwało około 2-3 minut. Miksowałam do momentu aż widać było że nie ma już żadnych krzysztaków a masa staje się kremowa.
Lody przed podaniem należy wyjąć z zamrażalnika na około 20 minut. Nabierają wtedy idealnej konsystencji do nakładania gałkownicą do lodów.
Smacznego :)

* przepis dodaję do akcji RA-BAR-BAR organizowanej przez Olciaky :)

akcja rabarbar
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation