Kuchnia

kuchnia

* 12 stuk

10 herbatników / lub ciasteczek zbożowych
1 łyżeczka kakao
1 łyżka miękkiego masła

500 g twarogu sernikowego
1 jajo
1/3 szklanki cukru
1 łyżka mąki pszennej

mus malinowy czyli kilka przetartych przez sitko malin :)


Piekarnik nastawiam na 175 stopni. Herbatniki rozkruszam za pomocą blendera, dodaję kakao, masło i dokładnie mieszam. Blachę do muffinek wykładam papilotkami i do każdej wykładam po łyżeczce herbatników. Wygładzam tak aby powstał spód serniczka.Twaróg sernikowy miksuję z cukrem, jajkiem i łyżką mąki do uzyskania gładkiej masy. Ser wykładam do foremek. Na wierzchu robię po 2-3 niewielkie kleksy z musu malinowego i przeciągam między nimi wykałaczką tworząc wzorki. Wstawiam do piekarnika i do razu zmniejszam temperaturę do 120 stopni, piekę przez 20 minut. Przed podaniem serniczki powinny się porządnie schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation