Kuchnia

potrawy z kociołka

Kociołek dziki mojej Moniki

Lista zakupów:

70 dag łopatki wieprzowej

3 marchewki

1 pietruszka

kawałek selera

2 cebule

1/2 pora

2 garście fasolki szparagowej

kawałek młodej kapusty

kilkanaście małych młodych ziemniaczków

przyprawy: kminek (sporo) liść laurowy, ziele angielskie, jalowiec, pieprz czarny, lubczyk, trochę majeranku, odrobina czerwonej papryki, niewiele soli

Warzywa pokroić w plastry lub słupki. Jedną z cebul podpiec na gazie, drugą pokroić w plastry. Mięso pokroić w większe kawałki. Wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Doprawić. Podlać 1 szklanką wody. Przykryć i piec w 180 st. 1,5- 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation