Design

Design

Tarta Caprese na cieście francuskim

Składniki:
275g ciasta francuskiego
100-130g pesto bazyliowego
3-4 pomidory
2 kulki mozzarelli
oliwa
sól, pieprz
świeże liście bazylii
roztrzepane żółtko do posmarowania

Ciasto rozwinąć. Brzegi podwinąć na całej długości na ok 1 cm. Widelcem można zrobić wzorek dookoła. Pesto dokładnie rozsmarować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Mozzarelle odcedzić i również pokroić w plastry. Układać naprzemiennie na całym cieście. Całość lekko oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Skropić oliwa i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200-210 stopni na ok 20 minut. Brzegi tarty powinny się zezłocić. Podawać udekorowaną świeżymi listkami bazylii. Smacznego :)

http://www.mojepasjekrakow.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation