Kuchnia

Dania z kabaczka, cukinii.

Keczup z kabaczka

Składniki:
1,5 kg obranego kabaczka
4 duże cebule
sól
1,5 szklanki cukru
3/4 szklanki octu
pieprz
papryka ostra i słodka w proszku
ok 300 g koncentratu pomidorowego

Kabaczka zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić drobno, zasypać czubatą łyżką soli, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie zagotować i dusić pod przykryciem aż kabaczek zmięknie (20-30 minut). Dodać cukier, ocet, koncentrat, paprykę i pieprz wedle upodobań. Zmiksować całość blenderem do jednolitej konsystencji. Ponownie zagotować i nakładać wrzące do czystych słoików, zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation