Kuchnia

kuchnia

SKŁADNIKI
Ciasto:
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 łyżka masła
ok: ½ łyżeczki soli
Farsz:
6-8 plasterków szynki
8 kawałeczków sera
Dodatkowo:
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
INSTRUKCJA WYKONANIA
W garnku zagotować mleko z masłem. Dodać sól oraz mąkę. Energicznie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto rozwałkować podsypując je mąką.
Wyciąć kółka - moje miały średnicę około 10 -12 cm. Na cieście układać zwinięty plasterek szynki i gruby kawałek sera. Brzegi ciasta zlepić np. wspomagając się widelcem.
Pierożki obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation