Wnętrza

ogrod

Schab po bałkańsku z papryką, pomidorami i pieczarkami - Ulubione Przepisy

Składniki:

500 g schabu bez kości
1 czerwona papryka
250 g pieczarek
4 pomidory (lub puszka pomidorów bez skórki – posiekanych)
1 ogórek kiszony
3 cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
olej do smazenia
sól
pieprz
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Schab pokroić w paseczki. Posolić i popieprzyć. Smażyć na patelni na oleju, aż będzie ładnie zarumieniony.

Mięso zdjąć z patelni.

Na patelni rozpuścić masło i smażyć do miękkości pokrojoną w piórka cebulę oraz ząbek czosnku (w całości). Po 5 minutach dodać mięso, pokrojone w słupki pieczarki oraz paprykę (pokrojoną w paseczki).

Po około 10 minutach duszenia, dodać pomidory oraz pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dusić jeszcze około 10-15 minut.

Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.

Podawać z ryżem, makaronem lub bagietką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation