Kuchnia

Foto blog www.gzikipyry.pl, ...ŁASUCHOWO..., Pyszne obiady

Francuskie ślimaczki z szynką i serem

składniki:

opakowanie ciasta francuskiego

15 dag szynki

15 dag żółtego sera

cebula

jajo

2 łyżki śmietany

szczypiorek lub natka pietruszki

cebulę, szynkę i ser pokroić w drobniutką kosteczkę. dodać śmietanę, białko jaja i zieleninę, przyprawić pieprzem i wymieszać. ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, zostawiając brzegi wolne i zwinąć jak strudel. następnie pokroić na plastry grubości 2 cm i układać płasko na wyłożonej pergaminem blasze. Ślimaczki posmarować żółtkiem i piec 15-18 minut w temperaturze 200oc. dobre i ciepłe, i zimne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation