Kuchnia

kuchnia

Pizzerki z ciasta twarogowego przepis

Pizzerki z ciasta twarogowego
1 / 1 Zdjęcie: iris
1komentarz
4polubienia
40min.
Często piekę te pizzerki na cieście twarogowym z olejem, kiedy nie mam zbyt wiele czasu, ale chcę zjeść coś smacznego i sycącego.

elisabeth
Dodaj zdjęcie
Skomentuj
Zapisz
Drukuj
Wyślij
Więcej...
Pinterest
Facebook

Składniki

ilość porcji: 16

300 g mąki pszennej
250 g twarogu
8 łyżek mleka
6 łyżek oleju
1 opakowanie proszku do pieczenia
100 g podsmażonej cebuli
100 g startego sera żółtego
100 g salami lub szynki
sól
pieprz
przyprawa do pizzy
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 40min.

Rozgrzać piekarnik do 180 C.
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem salami.
Salami posiekać drobno i wymieszać z ciastem. Delikatnie posolić i doprawić pieprzem oraz ziołami do pizzy.
Formować małe kulki i piec na blasze wysmarowanej tłuszczem w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation