Kuchnia

KALAFIOR

Kalafior zapiekany w mozzarelli

Składniki:
- 1 kalafior
- 1 kulka sera mozzarella light
- 3 plasterki serka topionego light
- 3 jajka
- pół szklanki lekko zmielonych płatków kukurydzianych
- sól do smaku
- 1 łyżeczka oleju

Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (termoobieg).
Kalafiora ugotowałam na wpół twardo w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarowałam ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Wyłożyłam do niego kalafior, na który następnie ułożyłam cieniutkie plasterki mozzarelli i porwany na kawałki serek topiony. Całość zalałam roztrzepanym jajkiem z niewielkim dodatkiem soli, obficie oprószyłam zmielonymi płatkami kukurydzianymi i zapiekłam w piekarniku do zrumienienia (ok. 10-12 minut).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation