Kuchnia

KALAFIOR

Suflet z kalafiora
Kalafior 160 g (1 3 różyczki)
Żółtko jaja kurzego 100 g (4 szt)
Białko jaja kurzego 70 g (2 szt.)
Jogurt naturalny 1 g (1 ml)
Mleko UHT 0.5% tłuszczu 125 g (125 ml)
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta)

1. Zacznij od przyrządzenia białego sosu
2. Lekko podgrzej pół szklanki mleka, posól je i popieprz
3. Dodaj 4 żółtka, cały czas ubijając, nastepnie dodaj jogurt
4. Na koniec podgrzej całość w naczyniu do gotowania na parze z podwójnym dnem
5. Kalafior podziel na różyczki, umyj i ugotuj w osolonej wodzie, odcedź
6. Ubij pianę z 2 białek i powoli dodaj ją do sosu
7. Kawałki kalafiora włóż do formy na suflet, zalej sosem i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation