Kuchnia

Deser

SOKTAJL GRUSZKA I PIETRUSZKA | QCHNIAZDROWIA

Korzeń pietruszki jest zbawienny dla naszego organizmu- bogaty w składniki odżywcze, takie jak witamina B12, beta karoten, witamina C, fluor, kwas foliowy, witamina K, chlorofil, wapń, żelazo i niezbędne kwasy tłuszczowe. Reguluje procesy trawienne, neutralizuje gazy i wzdęcia, pomaga w walce z zapaleniem pęcherza, łagodzi bóle menstruacyjne, ma działanie moczopędne, a ponadto przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu.

Co prawda z pietruszki się niewiele wyciśnie, ale jej dodatek nada wyrazisty smak całemu napojowi. Natomiast dodatek słodkiej gruszki doda wyjątkowej, delikatnej słodyczy. Dodatek tłuszczu ułatwi wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Składniki do przygotowania 2 dużych szklanek koktajlu:

3-4 pietruszki ( w zależności od wielkości),
2 gruszki,
dwie garście szpinaku,
sok wyciśnięty z połowy cytryny,
kilka kropel oleju lnianego.

Korzeń pietruszki i gruszki obrać i wycisnąć z nich sok. Następnie przelać do kielicha blendera i zmiksować z umytym szpinakiem. Dodać sok z cytryny i kilka kropel oleju lnianego. Wypić natychmiast po zrobieniu.

Na zdrowie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation