Kuchnia

GULASZ

gulasz drobiowy

600 gramów fileta z kurczaka
1 cebula
200 gramów pieczarek + 2 łyżki masła
1 kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
vegeta, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
1/3 szklanki zimnej wody + 2 łyżki mąki


Filety umyć, osuszyć, pokroić w większą kostkę, podsmażyć z pokrojoną na plasterki cebulką i zmiażdżonym czosnkiem, zalać woda, dodać przyprawy, gotować do miękkości, uzupełniając poziom sosu.

Na osobnej patelni usmażyć pokrojone na plasterki pieczarki, pod koniec smażenia lekko osolić.

Do gulaszu dodać koncentrat, wrzucić podsmażone pieczarki, pogotować około 5 minut. W wodzie wymieszać dobrze mąkę, wlać do gulaszu, zagotować do zagęszczenia, doprawić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation