Kuchnia

KOTLECIKI PULPECIKI

KUCHNIA NA 5
KROKIETY Z GRZYBAMI I SEREM

Uwielbiam krokiety z różnymi farszami. Są one doskonałym pomysłem na obiad. Danie szybkie i sycące, pycha!

Składniki:

2 szklanki mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
5 jajek (1 do obtoczenia krokietów)
35 dag żółtego sera
40 dag dowolnych grzybów
2 małe cebulki
szczypta wegety lub soli
szczypta pieprzu
olej
bułka tarta
keczup

Grzyby i cebulę pokroić w kostkę i włożyć razem na patelnię, dusić na małym ogniu, doprawić.

Z mleka, jajek i mąki przygotować ciasto naleśnikowe, a następnie cienko usmażyć naleśniki. Na każdym naleśniku układać farsz grzybowy i posypać wierzch startym żółtym serem. Naleśniki pozawijać jak krokiety, obtoczyć w bułce i jajku.


Krokiety ułożyć na patelni i smażyć pod przykryciem na małym ogniu, aż zarumienią się z każdej strony. Ser musi sięw środku rozpuścić. Gorące krokiety można polać keczupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation