Kuchnia

Słodkości

Składniki:
Płatki owsiane - 2 szklanki
Nasiona słonecznika - 3 łyżki
Wiórki kokosowe - 3 łyżki
Słodkie jabłka - 2 średnie sztuki
Cynamon - 2 łyżeczki

Ponadto:
Orzechy włoskie - 4 łyżki
Rodzynki - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Wymieszaj w misce płatki, cynamon, wiórki kokosowe i nasiona słonecznika.
Zmiksuj jabłka blenderem i wymieszaj dokładnie z zawartością miski.
Posklejaną masę przerzuć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temp. 160 stopni C przez ok. 30 - 40 minut. Mieszaj granolę co 10 minut. Będzie gotowa gdy płatki będą chrupiące.
Gdy granola ostygnie dodaj do niej rodzynki i orzechy włoskie (lub inne ulubione).
Granolę przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation