Kuchnia

Zapiekanki, makarony i inne pyszności

Polędwiczki wieprzowe duszone w winie
składniki
Polędwica wieprzowa (chuda) 1 mała sztuka
Bulion 1 litr
Cebula 1 mała
Białe wino 500 ml
Majeranek 1 łyżka
Oliwa z oliwek/olej rzepakowy 1 łyżka
Sól morska, pieprz
sposób przygotowania
Przepis na polędwiczki wieprzowe w białym winie:

Polędwice oczyścić i umyć pod bieżącą wodą
Posiekać cebulę
Oczyszczoną polędwiczkę obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron
Dodać pokrojoną cebulę i czosnek
Chwilę smażyć razem i zalać winem oraz bulionem
Dodać majeranek
Dusić aż polędwiczka będzie miękka
Smacznego:)

Tagi: Obiady, Kuchnia polska,
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation