Kuchnia

Zapiekanki, makarony i inne pyszności

Kotlety mielone Magdy Gessler - Przepisy - Magda Gessler - Smaki Życia


mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 kg
cebule 2
jajka 2
kajzerka 1
masło 50 g
sól i pieprz do smaku
mleko do namoczenia bułki
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia

zdj. StockFood/Free
Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?
Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodajemy do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation