Kuchnia

Potrawy, wypieki i przekąski

Babeczki wielkanocne
Składniki na 9 babeczek:
110 g miękkiego masła
80 g drobnego cukru
110 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Ponadto:
100 g posiekanej czekolady lub chipsów czekoladowych
jajeczka cukrowe z czekoladą do dekoracji
120 ml śmietany kremówki + 1 łyżka cukru pudru

Wszystkie składniki na babeczki zmiksować do białości i gładkości. Na końcu wmieszać chipsy czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasta nałożyć do 2/3 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić na kratce.

Kremówkę ubić z 1 łyżką cukru pudru. Ozdobić wystudzone babeczki, środek udekorować jajeczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation