Kuchnia

Małe co nieco

Meksykańska sałatka warstwowa -

Składniki:
1 sałata zielona
1 paczka chipsów Tortilla (serowe, paprykowe lub chili)
3- 4 pomidory
ok. 300g pieczarek
500g mięsa mielonego
1 cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
fasola czerwona konserwowa
kukurydza konserwowa
200g startego sera żółtego
500ml jogurtu naturalnego, gęstego
ok. 6 łyżek majonezu
sól, pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać, poszatkować i przysmażyć z mięsem mielonym na małej ilości oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i przysmażyć na 1 łyżce oleju.
Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki i włożyć do dużej miski, najlepiej szklanej.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Rozłożyć na sałacie. Przyprawić solą i pieprzem.
Kolejno wyłożyć ostudzone mięso, pieczarki, kukurydzę i fasolę.
Jogurt, majonez, sól i pieprz wymieszać. Wylać na sałatkę. Posypać serem żółtym. Górę posypać pokruszonymi chipsami.
Smacznego Smile.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation